Sremci vole planinarenje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Feb.2020, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sremci vole planinarenje

U jugoistočnom delu Srema vlada veliko interesovanje za planinarenjem što potvrđuju članovi i akcije novoosnovanog Planinarsko – sportskog društva u Staroj Pazovi. Da Sremci nisu navikli samo na ravno i na svoju ravnicu, potvrđuju kako najmlađi, tako i pripadnici trećeg doba.

Tridesetdevetogodišnji Vladimir Beara iz Nove Pazove zajedno sa suprugom i svojim sinovima: trogodišnjim Milutinom i sedmogodišnjim Momčilom planinari skoro na svakoj akciju koju organizuje novoosnovano >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Planinarsko – sportsko društvo u Staroj Pazovi čiji su članovi. Kako kaže, izazov, uživanje u netaknutoj prirodi i druženje samo su neki od osnovnih motiva.

U ovom društvu ima preko 120 članova što ovu sportsku organizaciju čini jednu od brojnijih u ovom delu Srema, a tokom prve godine rada organizovali su skoro 20-ak akcija u kojima je planinarilo oko 500 članova.

Polovinom septembra obeležili su Svetski dan pešačenja i organizovali dve tribine na kojima su govorili najtrofejniji srpski alpinista u Srbiji Iso Planić i prvi Srbin koji je osvojio južni pol Dragan Jovović.

Već u sredu 4. marta ovo društvo organizuje predavanje na temu „Planinarska oprema“ koje će se održati u velikoj sali Bele zgrade U Staroj Pazovi s početkom u 19 časova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.