Srem lider u proizvodnji i kvalitetu vina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Okt.2018, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srem lider u proizvodnji i kvalitetu vina

U poslednje tri godine u vinski turizam naše zemlje uloženo je preko 10 miliona dinara, a u toku je i izrada novog Zakona o vinu. Vinogradi se u Srbiji prostiru na više od 22.000 hektara u 77 vinogorja, a tokom prošle godine od izvoza više od 11 miliona litara vina ostvarena je zarada od preko 16 miliona evra.

Na obroncima Fruške gore prostiru se vinogradi slankamenačke vinarije "Šapat" na oko 9 hektara površine, a prvi vinogradi zasađeni su pre skoro deceniju. Oko tridesetak >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zaposlenih vredno radi na održavanju vinograda i proizvodnji vina.

Srem prednjači kada se govori o proizvodnji i kvalitetu vina.

Kako je ove godine berba grožđa počela ranije, vinogradari je privode kraju. Da vinogradi traže dobrog slugu, a vino još boljeg gospodara potvrđuju i stručnjaci.

Pokrajinska vlada od pre dve godine sprovodi mere podrške vinogradarima i vinarima.

U Vojvodini je registrovano oko 150 vinarija od kojih je polovina u Sremu, a vinogradi se u ovom okrugu prostiru na oko 2.500 hektara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.