Srednjoročno vidim priliku, kratkoročno, do izbora - teško

Izvor: B92, 29.Nov.2019, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srednjoročno vidim priliku, kratkoročno, do izbora - teško"

Beograd -- Knut Flekenštajn, koji je u ime Evropskog parlamenta posredovao u dijalogu vlasti i dela opozicije, ocenio da su male šanse za pomak u dijalogu.

U Skupštini Srbije su do sada održane dve runde dijaloga o poboljšanju uslova za izbore, sredinom oktobra i novembra, a poslednja je planirana za 13. decembar. Medijator na obe runde bio je Flekenštajn.

Flekenštajn smatra da su male šanse za pomak u dijalogu ako se, kako je naveo, najvažniji deo opozicije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne uključi u razgovore i ako vladajuća većina ostane nefleksifibilna.

"Srednjoročno gledano, vidim priliku da se srpski parlament organizuje na takav način da i opozicija može da doprinese parlamentarnom radu. Kratkoročno, do narednih izbora to će biti veoma teško ako najvažniji deo opozicije ne bude učestvovao u razgovorima, a većina vladajuće partije ostane nefleksibilna", rekao je Flekenštajn, prenosi "Blic".

Prema njegovim rečima, cilj je da se doprinese normalnom poslovnom odnosu između opozicije i vladajuće stranke kako bi došlo do toga da se primene fer uslovi za izbore u Srbiji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.