Izvor: Glas javnosti, 26.Apr.2010, 07:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srećković: Skinuti veo tajne o Draži

BEOGRAD - Verujem da će ove godine državna komisija Vlade Srbije uspeti da otkrije i veliku istorijsku tajnu, mesto na kome je pogubljen general Dragoljub Draža Mihailović, rekao je juče potpredsednik SPO Srđan Srećković, prenosi Fonet.

"Naša je moralna i civilizacijska obaveza", smatra Srećković, "da dostojno sahranimo čoveka, kome je čitav svet odao priznaje za borbu protiv fašizma".

Kako je u saopštenju najavio Srećković, "ove godine biće i otkrivene i obeležene tajne masovne grobnice nastale od 1944. do 1946.godine u kojima je okončalo oko 100.000 nevinih ljudi, stradalih od revolucionarnih vlasti".

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.