Srećković: Ne izlazim iz SPO

Izvor: B92, 12.Dec.2011, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srećković: Ne izlazim iz SPO

Beograd -- Mi moramo da budemo odgovorna stranka, a ono što se u poslednje vreme promoviše nije SPO, kaže ministar vere Srđan Srećković u emisiji B92 Između dve vatre.

Srećković je na zasedanje glavnog odbora SPO u subotu smenjen s mesta potpredsednika stranke.

"Moj je stav da se ne može istovremeno biti i vlast i opozicija. U SPO nema dovoljno demokratskog kapaciteta da se poštuje pravo na demokratsko mišljenje", rekao je Srećković. On je rekao da je bio najbliži >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saradnik Vuka Draškovića i da je bio tu "kad je bilo najteže".

Srećković je gostujući na televiziji B92 napomenuo da ne prihvata da opstruira sprovođenje državne politike koja je, kako je podsetio, definisana koalicionim sporzumom stranaka koji čine vladu, uključujući i Srpski pokret obnove.

"Ja sam tu da ubedim članove stranke da SPO treba da bude ono što je bio posednjih 20 godina", kaže Srećković.

Srećković je rekao da on neće da se povinuje željama SPO, pošto ne prihvata da opstruira "državnu politiku".

"Član sam 19 godina, uložio sam mnogo napora, obrazovanja i svega da se SPO što bolje profiliše. Ja iz SPO izaći neću. Ako neko smatra da ne treba da budem član, onda može da donese odluku o mom isključenju, a što se tiče mog mesta unutar vlade, moj mandat je od prvog dana na raspolaganju Cvetkoviću", rekao je Srećković.

Srećković je naveo da se, ukoliko se SPO i DS dogovore o njegovoj smeni, neće protiviti tome, naglašavajući da "apsolutno nikada neću biti prepreka bilo čemu što podrazumeva ostvarivanje stabilnosti državne politike" i izazivanju poltičke nestabilnosti.

On je rekao da nije došao na sednicu Glavnog odbora da se "odbrani", pošto je prisustvovao sahrani posmrtnih ostataka Slobodana Jovanovića, gde je trebalo da su "i ostali članovi SPO".

Srećković je demanatovao i natpise u pojedinim medijima da je pretio supruzi lidera SPO Danici Drašković, uz konstataciju "da mu je ispod casti da komentarsise tako nesto".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Srećković: Ne izlazim iz SPO

Izvor: Vesti-online.com, 12.Dec.2011

Mi moramo da budemo odgovorna stranka, a ono što se u posledne vreme promoviše nije SPO, kaže ministar vere Srđan Srećković...Srećković je na zasedanje glavnog odbora SPO smenjen sa mesta potpredsednika stranke..."Moj je stav da se ne može istovremeno biti i vlast i opozicija. U SPO nema dovoljno...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.