Srđan Dragojević: Da ostavimo devedesete

Izvor: Blic, 13.Dec.2010, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srđan Dragojević: Da ostavimo devedesete

BEOGRAD - Najveći broj političara seti se nas umetnika baš nekako pred izbore, samo tad smo im potrebni i važni, a ja sam sad rešio da se setim njih i da se politikom pozabavim lično - kaže u intervjuu za “Blic” reditelj Srđan Dragojević, od subote član Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije.

- E pa, vidite, dojadilo mi je da čekam da nas se sete. Odluku da se ja setim njih možete da posmatrate i kroz neke moje filmove koji su pokušavali da menjaju ljude >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i njihov pogled na svet. Želim da to radim i dalje kroz filmove, ali pošto su nam uništili bioskope i rasterali mi publiku koje je bilo više nego glasača nekih partija koje su na izborima prelazile cenzus i krojile nam sudbinu, odlučio sam da se politikom pozabavim i lično - ističe poznati reditelj, uz podsećanje da nikad dosad nije bio član nijedne stranke.

Prema njegovim rečima umetnici su uvek najspremniji da kukaju nad neizdrživim stanjem u srpskoj kulturi.

- Ali potpuno smo bili nespremni da nešto konkretno i uradimo. Jesmo li štrajkovali kad su omogućili tajkunu bez kulture i osećaja za društvenu odgovornost da kupi "Beograd film” i da ga uništi? Jesmo li digli glas protiv toga što Narodni muzej već godinama ne radi? Šta smo učinili oko "Prosvete” i u vezi tužne sudbine "Avala filma”- pita Dragojević, uz ukazivanje da je novu nadu video u reformisanom SPS-u i da su socijalisti za njega logičan i jedini mogući izbor i dokaz da ljudi mogu da se menjaju - nabolje.

Opširnije u štampanom izdanju.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srđan Dragojević: Da ostavimo devedesete

Izvor: S media, 14.Dec.2010, 01:49

Najveći broj političara seti se nas umetnika baš nekako pred izbore, samo tad smo im potrebni i važni, a ja sam sad rešio da se setim njih i da se politikom pozabavim lično - kaže u intervjuu za “Blic” reditelj Srđan Dragojević, od subote član Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije...-...

Nastavak na S media...

Srđan Dragojević: Socijalisti jedini izbor

Izvor: Vesti-online.com, 14.Dec.2010

“Najveći broj političara seti se nas umetnika baš nekako pred izbore, samo tad smo im potrebni i važni, a ja sam sad rešio da se setim njih i da se politikom pozabavim lično“, rekao je režiser Srđan Dragojević, od subote član Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije...Socijalisti su...

Nastavak na Vesti-online.com...

Srđanu Dragojeviću SPS "jedini logičan izbor"

Izvor: Mondo, 14.Dec.2010

Poznati filmski reditelj Srđan Dragojević, novoizabrani član Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije, izjavio je da su socijalisti za njega logičan i jedini mogući izbor, i da novu nadu vidi u reformisanom SPS-u.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.