Izvor: Glas javnosti, 15.Avg.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbljanovićeva: Većina u LDP za izbore

BEOGRAD - U LDP-u preovladava mišljenje da možemo da idemo na nove lokalne izbore u Beogradu - izjavila je juče kandidat te stranke za gradonačelnika na majskim izborima Biljana Srbljanović.

Ona je dodala da lično ne učestvuje u pregovorima o formiranju vlasti u prestonici, ali je potvrdila da LDP insistira na onome za šta se zalagala u predizbornoj kampanji, a to su, pre svega, depolitizacija, departizacija i profesionalizacija javne uprave.

SRS smatra da su izbori >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << u Beogradu najbolje i najpostojanije rešenje. Koalicija LDP-a, DS-a i SPS-a je kršenje izborne volje Beograđana - rekao je Aleksandar Vučić.

Rok za izbor gradonačelnika Beograda i Gradskog veća ističe 22. avgusta. Gradski odbor DS-a saopštio je u utorak da su lista “Za evropski Beograd” i koalicija oko SPS-a utvrdile principe rada gradske vlasti i da očekuju podršku LDP-a. Gradonačelnik Beograda i članovi Gradskog veća moraju biti izabrani najkasnije 21. avgusta, do ponoći, kada ističe rok predviđen Zakonom o lokalnoj samoupravi, a u suprotnom, prestonici slede privremena uprava i ponovni izbori. Zakon o lokalnoj samoupravi predviđa da, ukoliko gradonačelnik i gradsko veće ne budu izabrani u zadatom roku, Vlada Srbije uvodi privremenu upravu, na predlog Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu. Vlada donosi posebno rešenje o imenovanju predsednika i članova privremenog organa, vodeći računa o političkom i nacionalnom sastavu raspuštene skupštine jedinice lokalne samouprave. Odluku o raspisivanju novih lokalnih izbora u jedinici lokalne samouprave pod privremenom upravom donosi predsednik Skupštine Srbije, i to je dužan da učini u roku od mesec dana od datuma kada je trebalo konstituisati lokalnu skupštinu. Po Zakonu o lokalnim izborima oni moraju biti održani u roku ne kraćem od 45 dana i ne dužem od 90 dana od trenutka raspisivanja. Datum održavanja sednice Skupštine Beograda na kojoj bi trebalo da budu izabrani gradonačelnik i Gradsko veće još nije određen.

Ova zakrpljena vlada je ucinila dosta stete Srbiji , mada malo sta i rade.Najbolji bi bili novi izbori s nadom da ce i cedisti napokon izleteti zauvek i z igre.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.