Srbljanovićeva: Ruševine i vojska

Izvor: B92, 28.Apr.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbljanovićeva: Ruševine i vojska

Beograd -- Biljana Srbljanović, kandidatkinja LDP-a za gradonačelnicu Beograda, obišla je ruševine zgrade Generalštaba u centru Beograda.

"Skandalozno je da devet godina nakon bombardovanja Beograda vojne ruševine na uglu ulica Kneza Miloša i Nemanjine stoje netaknute. Ovi objekti su ruglo za prestonicu, ali su ujedno i opasni, jer ugrožavaju sigurnost i bezbednost građana i za sve ove godine niko nije pronašao rešenje za ovaj problem", rekla je ona.

Kandidatkinja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << LDP-a je naglasila da vojni objekti u uskom gradskom jezgru ne postoje više nigde, čak ni u bivšim komunističkim zemljama, prenosi LDP.

"Ovakvo stanje je rezultat velikog uticaja koju nereformisana Vojska ima u našoj zemlji i koja predstavlja državu u državi", kaže ona.

"Ne pristaju da se za ovu lokaciju raspiše tender i da se od novca dobijenog od prodaje nekih od najekskluzivnijih lokacija u samom centru grada pokriju troškovi izgradnje hiljade stanova za vojna lica, koji inače žive u teškoj materijalnoj situaciji", rekla je ona.

Biljana Srbljanović je istakla da je Beogradu Milošević oduzeo pravo da poseduje gradsko zemljište i da grad nije u mogućnosti da Vojsci ponudi neku drugu lokaciju za izmeštanje vojnih objekata.

"Mi se zalažemo za vraćanje gradu vlasništva nad gradskim zemljištem, a na širem planu i totalnu reformu Vojske, apsolutnu civilnu kontrolu, izmeštanje vojnih objekata iz gradskog jezgra i uklanjanje poslednjih tragova jednog tragičnog vremena za prestonicu i za čitavu zemlju", zaključila je Srbljanovićeva.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.