Srbin pretučen na njivi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jul.2009, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbin pretučen na njivi

KLINA - U selu Grabac, u opštini Klina u Metohiji danas je na svojoj njivi pretučen Radoš Magić (61).

Kako je Tanjugu izjavio predstavnik sela Radonja Magić, njegovog rođaka je u nesvesnom stanju, nedaleko od kuće, na njivi pronašla supruga.

On je oko 14 časova pretučen i zadobio povrede u predelu glave leđa i ekstremiteta i prebačen je u pećku bolnicu, rekao je Radonja Magić. Ko ga je pretukao još nije poznato.

Zbog ovog incidenta uznemirenost >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << među Srbima povratnicima je izuzetno velika, kazao je Radonja Magić, istakavši da meštani najavljuju da, ako Kfor ne bude vratio statični punkt u selo, svi zbog današnjeg incidenta napuste ovo povratničko selo u Metohiji.

U Grabcu živi tridesetak Srba povratnika.

Pre dva dana, iz ovog sela pripadnici Kfora su povukli statični punkt i uveli patrole koje povremeno prolaze kroz selo.

Stević: Zastrašivanje povratnika u Metohiji

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Zvonimir Stević najoštrije je večeras osudio napad na Srbina Radoša Magića u selu Grabac kod Kline, istakavši da se radi o etnički motivisanom napadu koji ima za cilj da zastraši povratnike u Metohiji i obeshrabri raseljene da se vrate.

U izjavi Tanjugu Stević je istakao da predstavnici Kfora, koji su povukli iz Grabca statične punktove, posle današnjeg incidenta moraju preispitati svoju odluku i pozitivno odgovoriti na zahteve Srba iz ovog mesta koji traže ponovno uspostavljanje tih punktova.

Stević, koji je i predsednik Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju, pozvao je Srbe u ovom metohijskom selu da, i pored svih iskušenja kojima su izloženi, ne klonu duhom i ostanu na svojim ognjištima, jer je to jedini način da se Kosovo i Metohija sačuva u sastavu Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.