Izvor: B92, 04.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srbiju i Hrvatsku čeka ukor EK"

Beč -- Evropska komisija ukoriće Srbiju i Hrvatsku u izveštaju o napretku dveju zemalja, u novembru, piše Standard.

Bečki list najavljuje da će EK u novembru objaviti izveštaj o napretku Srbije i Hrvatske prema Evropskoj uniji, koji će, piše list, pozivajući se na eksperte EK, biti veoma kritički, pre svega zato što u oblasti borbe protiv korupcije nema značajnog napretka.

Pregovori EU i Srbije o Sporazumu o stabilizaciji i pridruženju jesu završeni, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dokument do daljeg neće biti potpisan, navodi Standard, ukazujući da se od Beograda zahteva puna saradnja s Haškim tribunalom, što u praksi znači izručenje Ratka Mladića i Radovana Karadžića. "Sve dok barem Mladić ne bude sedeo u istražnom zatvoru u Hagu, ne može se govoriti o punoj saradnji s Međunarodnim sudom", prenosi list stav EK.

Kada je reč o Hrvatskoj, ona se, prema oceni EK, "odmara na starim zaslugama", zbog čega EK namerava da oštrije formuliše uslove za prijem te zemlje. Hrvatska će biti prva država, tvrdi list, koja do daljeg neće dobiti datum za prijem u članstvo EU do ispunjenja uslova, tvrdi izvor bečkog dnevnika.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.