Izvor: B92, 11.Mar.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srbiji se radi"

Beograd -- U Beogradu je danas održana konvencija Liberalno-demokratske partije.

Predsednik LDP-a Čedomir Jovanović izjavio je da je ta stranka spremna da prizna nezavisnost Kosova kao uslov za stvaranje građanskog društva u toj pokrajini i na konvenciji povodom 100 dana osnivanja te partije rekao da je u tom građanskom društvu prvi korak Srbije da se suoči sa sopstvenim karakterom.

"Srbija je loša. Bili smo istorijski gubitnici i gubitnici smo i u 2006.", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Jovanović i dodao da se budućnost Kosova ne gradi na zločinima. "LDP se zalaže za ravnopravnost Srba i Albanaca, da se svako rešenje ostvaruje međusobnim dogovorom, a ne samovoljom većine, a da je međunarodna zajednica dužna da garantuje bezbednost srpskom narodu na Kosovu", rekao je on.

On je rekao i da je referendum o državnom statusu Crne Gore demokratsko pravo koje treba da se ostvari u miru i dodao da osuđuje mešanje vlasti Srbije u referendumsko pitanje.

Programska konvencija LDP-a održana je pod sloganom "Srbiji se radi" i na njoj su članovi Predsedništva te stranke predstavili 10 glavnih poslova koji čekaju Srbiju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.