Izvor: Studio B, 26.Sep.2012, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbiji se neće postavljati novi uslovi

Srbiji se u daljem procesu evrointegracija neće postavljati novi uslovi, a Belgija posebno insistira na strogom pridržavanju kriterijuma iz Kopenhagena, izjavio je ambasador te zemlje u Srbiji Alen Kundicki.

On je u razgovoru sa predsednikom Skupštine Srbije Nebojšom Stefanovićem izrazio zadovoljstvo zbog opredeljenja nove vlade i parlamentarne većine da se proces evrointegracija nastavi, što je stav prenet i prilikom boravka najviših funcionera srpske vlade Belgiji, saopšteno >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << je iz Skupštine Srbije.

Ambasador Kundicki je naglasio da se Belgija snažno zalaže za dijalog, posebno povodom proširenja Evropske unije.

Stefanović je izrazio nadu da će uskoro biti određen datum početka pregovora o članstvu u EU i zahvalio se na podršci Belgije u tim procesima.

Povodom pitanja Kosova i Metohije, Stefanović je pozvao na zalaganje međunarodne zajednice za zaštitu ljudskih prava, posebno bezbednosti Srba u toj pokrajini.

Predsednik srpskog parlamenta je naglasio interes Srbije za jačanje ekonomske saradnje, a sagovornici su ponovili i spremnost na dalje unapređenje i produbljenje bilateralne saradnje na svim poljima.

 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Belgijski ambasador: Srbiji se neće postavljati novi uslovi

Izvor: Blic, 26.Sep.2012

Srbiji se u daljem procesu evrointegracija neće postavljati novi uslovi, a Belgija posebno insistira na strogom pridržavanju kriterijuma iz Kopenhagena, izjavio je danas ambasador te zemlje u Srbiji Alen Kundicki...On je u razgovoru sa predsednikom Skupštine Srbije Nebojšom Stefanovićem izrazio...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.