Srbijagas slučaj za tužilaštvo

Izvor: B92, 25.Mar.2013, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srbijagas" slučaj za tužilaštvo

Beograd -- Ministarka energetike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da očekuje da će tužilaštvo proveriti poslovanje Javnog preduzeća "Srbijagas".

Ona je novinarima u Bečeju kazala da je "veoma iznenađena rezultatinma revizije u 'Srbijagasu'" i da je posebno iznenađena time što je za pronađene nepravilnosti u poslovanju za 2011. u iznosu od 46 milijardi dinara predviđena samo prekršajna prijava.

"Verujem da će tužilaštvo imati posla u 'Srbijagasu'. Četrdeset >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šest milijardi dinara nije malo, pa i da je u pitanju jedan dinar to je dinar iz državnog budžeta. U pitanju su državne pare, pare građana Srbije", kazala je ona.

Mihajlovićeva je podsetila da je režiser Emir Kusturica zbog prekršajne prijave Državne revizorske institucije (DRI) podneo ostavku na mesto direktora Parka prirode "Mokra gora". "Da li to znači da bi neko smatrao da je bar toliko odgovoran u 'Srbijagasu' da podnese ostavku?", zapitala se ministarka energetike.

Na pitanje novinara da li će tražiti smenu generalnog direktora "Srbijagasa" Dušana Bajatovića, ona je kazala da je Vlada ta koja postavlja i razrešava direktore javnih preduzeća, ali da ona očekuje da će se na osnovu izveštaja Komisije za borbu protiv korupcije njenog ministarstva i izveštaja DRI "otvoriti vrata za reagovanje tužilaštva u 'Srbijagasu'".

Mihajlovićeva je kazala i da je završen plan restrukturiranja "Srbijagasa" i da očekuje da će u najkraćem roku, za 10 do 15 dana, on biti usvojen na sednici Vlade Srbije.

Prema njenim rečima, prva faza biće izdvajanje sporednih delatnosti, a zatim će se krenutu u finansijsku konsolidaciju.

Mihajlovićeva je istakla da su trenutni dugovi "Srbijagasa" veći od milijardu evra.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ministarka Mihajlović:Tužilaštvo da proveri poslovanje Srbijagasa

Izvor: Blic, 25.Mar.2013

Ministarka energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas da očekuje da će tužilaštvo proveriti poslovanje Javnog preduzeća Srbijagas. ..Ministarka Mihajlović je novinarima u Bečeju kazala da je "veoma iznenađena rezultatima revizije u Srbijagasu" i da je posebno iznenađena što je za pronađene...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.