Srbija uložila veto

Izvor: B92, 20.Maj.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija uložila veto

Vuk Jeremić (FoNet)

Beograd -- Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić uložio je veto na završni dokument samita jugoistočne Evrope koji se održava u bugarskom letovalištu Pomorju.

Kako saznaje B92, šef srpske diplomatije nije se složio da se u navedenom dokumentu Kosovo pominje u kontekstu koji bi mogao da sugeriše da je reč o nezavisnoj državi u regionu. Istovremeno, Jeremić je sprečio da se učesnicima skupa obrati Skender Hiseni, kao šef kosovske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << diplomatije insistirajući da u ime Kosova govori predstavnik UNMIK-a.

Samit se nastavlja sutra kada bi u Pomorju trebalo da se sretnu šefovi država i vlada jugoistočne Evrope a Srbija će i tokom sutrašnjeg dana insistirati na istim stavovima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.