Srbija u utorak dobija novu vladu

Izvor: B92, 10.Mar.2011, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija u utorak dobija novu vladu

Beograd -- Ministri koji neće biti u rekonstruisanoj Vladi podneli ostavke. Nova Vlada najverovatnije u utorak, najavljuje predsednica Skupštine Slavica Đukić Dejanović.

Ministri koji će u rekonstruisanoj Vladi ostati bez funkcija i oni čijim ministarstvima će biti dodati novi poslovi podneli su ostavke.

Kako je rečeno agenciji Beta u kabinetu predsednika Vlade Srbije, ostavke nisu podneli samo ministri u čijim resorima nije bilo promena.

Prema predlogu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << premijera Mirka Cvetkovića, promena neće biti u ministarstvima odbrane, unutrašnjih poslova, spoljnih poslova, pravde, omladine i sporta, za Kosovo i Metohiju i za rad i socijalnu politiku.

Ostavku nije morao da podnosi ni Sulejman Ugljanin, koji će ostati ministar bez portfelja, kao ni potredsednik Vlade Jovan Krkobabić.

Kako je agenciji Beta rečeno u Kancelariji za saradnju sa medijima, procedura nalaže da premijer i zvanično predloži imena novih ministara, nakon što se usvoje izmene i dopune zakona o Vladi i o ministarstvima.

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović izjavila je da će predlog premijera o novim ministrima biti razmatran u ponedeljak i da će, verovatno, u utorak biti poznat sastav rekonstruisane vlade.

"Trebalo bi da u ponedeljak razmatramo predlog premijera o ministrima koji će biti u novoj Vladi i da u ponedeljak veče već imamo rekonstruisanu vladu", izjavila je Đukić Dejanovićeva.

Predsednica skupštine je rekla da će odluke stupiti na snagu kada sve bude objavljeno u Službenom glasniku. "Verovatno ćemo novu vladu imati već u utorak", dodala je predsednica skupštine.

Od nove vlade se, prema njenim rečima, može očekivati "neuporedivo veća efikasnost i usmeravanje kompletne energije na poboljšanje socijalnog statusa građana".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.