Srbija traži svoje avione od BiH

Izvor: Glas javnosti, 15.Apr.2010, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija traži svoje avione od BiH

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac izjavio je da je to ministarstvo pokrenulo pitanje razmene i preuzimanja aviona, naoružanja i vojne opreme koja je ostala na prostoru Bosne i Hercegovine.

Na prostoru Federacije BiH i Republike Srpske ostao je određeni broj aviona raznih tipova, uglavnom "galeb" i "orao", kao i razno naoružanje i vojna oprema koju je koristila vojska nekadašnje zajedničke države.

Posle potpisivanja sporazuma o razmeni sredstava i dokumentacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << sa crnogorskim kolegom Borom Vučinićem, Šutanovac je rekao da srpsko ministarstvo želi da to pitanje reši sa BiH na sličan način kao i sa Crnom Gorom.

- Želja nam je da na sličan način dođemo do toga (aviona, naoružanja i vojne opreme) -  rekao je ministar odbrane Srbije.

Šutanovac i Vučinić prethodno su potpisali sporazum, u ime vlada dve države, po kome će Crna Gora ustupiti Srbiji šest aviona tipa "galeb G-4" koji su ostali u toj državi posle raspada nekadašnje državne zajednice Srbija i Crna Gora.

Po tom dokumentu Srbija će Crnoj Gori ustupiti za uzvrat određen broj akcija u preduzeću "Novi prvoborac" u Herceg Novom, uređaj za noćno poletanje i odgovarajuću dokumentaciju i personalna dosijea.

Tanjug

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.