Srbija tek 78. u svetu po kvalitetu života starijih

Izvor: EurActiv Srbija, 01.Okt.2014, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija tek 78. u svetu po kvalitetu života starijih

Srbija je medju 96 zemalja u kojima živi 90% svetske populacije starije od 60 godina na 78. mestu po kvalitetu života starijih i slabije je pozicionirana nego godinu dana ranije. Globalni indeks starenja za 2014. objavljen 1. oktobra, na Medjunarodni dan starijih, pokazao je da najkvalitetnije žive stariji u Norveškoj, Švedskoj, Švajcarskoj, Kanadi, a najteže je onima u Avganistanu. Svet ubrzano stari i do 2030. će broj starijih od 60 biti veći od broja dece mladje od deset godina. Već sada je starijih više nego dece ispod pet godina.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Srbija tek 78. u svetu po kvalitetu života starijih, slabije pozicionirana nego pre godinu dana

Izvor: B&F Online, 02.Okt.2014, 11:02

Srbija je među 96 zemalja u kojima živi 90% svetske populacije starije od 60 godina na 78. mestu po kvalitetu života starijih i slabije je pozicionirana nego godinu dana ranije. Globalni indeks starenja za 2014. objavljen 1. oktobra, na Međunarodni dan starijih, pokazao je da najkvalitetnije žive...

Nastavak na B&F Online...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.