Srbija spremna za kompromisno rešenje

Izvor: S media, 24.Apr.2010, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija spremna za kompromisno rešenje

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da Srbija želi konačno rešenje za Kosovo, a ne zamrznutu situaciju, i spremna je da sedne za pregovarački sto i postigne kompromisno rešenje, ali ne takvo da Srbija sve izgubi, a da Albanci sve dobiju.

Rezultate rešenja u politici nikada ne donosi rigidnost, već fleksibilnost, naglasio je Tadić i intervjuu Al Džaziri, koji je prenela Radio-televizija Srbije.

"Nastavićemo politiku u pravcu postizanja kompromisa, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ali politika oko Kosova i Metohije, u okviru koje branimo naš integritet i medjunarodno pravo, ne znači da ćemo odustati od članstva u EU. Srbija se toga nikada neće odreći, to je naš glavni strateški cilj", rekao je predsednik Srbije.

Tadić je kazao da nezavisnost Kosova i Metohije nikada neće priznati zemlje poput Španije, Rumunije, Slovačke, Kipra i naveo da Srbija poštuje teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.