Srbija sad poštenija i pravednija

Izvor: B92, 10.Mar.2013, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srbija sad poštenija i pravednija"

Beograd -- Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je da je Srbija, nakon formiranja nove vlade, postala poštenija i pravednija.

On je najavio da će Pokret socijalista na budućim izborima učestvovati zajedno sa Srpskom naprednom strankom.

Vulin je, posle sednice Glavnog odbora te stranke u Beogradu, novinarima izjavio da u Srbiji stvari još nisu onakve kakve bi trebalo da budu i kakve Srbija zaslužuje da budu, ali da su se one značajno promenile.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />"Srbija nije odmah postala bogatija, ali je postala značajno poštenija i pravednija. Ona je počela da liči na sebe kakva bi morala da bude", istakao je Vulin.

Prema njegovim rečima, u Srbiji opozicioni političari drže lekcije o socijalnoj pravdi i moralu, a bogatiji su "ne samo od političara na vlasti, nego i od vlade protiv koje se bore i od gradova koje vode".

"Danas živimo u Srbiji u kojoj političari koji su 12 godina bili na vlasti govore o potrebi promene izbornog sistema i raspisivanju svih izbora osim onih na kojima su oni izabrani. Danas živimo u Srbiji u kojoj još nije sprovedena revizija privatizacije. Ona će pokazati da su se u njoj obogatili oni koji su imali političku podršku", kazao je Vulin.

Predsednik Pokreta socijalista dodao je i da će na sledećim izborima, bez obzira na to kada se oni budu raspisali, ta stranka izaći zajedno sa Srpskom naprednom strankom.

"Pokret socijalista će izaći na izbore sa Srpskom naprednom strankom zato što je Aleksandar Vučić jedini čovek koji je imao hrabrosti i snage da se suprotstavi najvećem zlu u Srbiji, a to su korupcija, kriminal i privatizacija", poručio je Vulin.

Kako je objasnio, Pokret socijalista će s predsednikom SNS Vučićem nastaviti da se bori za ono u šta zajedno veruju, "a to je bolja i pravednija Srbija".

Vulin je za 24. mart ove godine najavio i drugi kongres Pokreta socijalista na kome će pokazati u kojoj meri je partija porasla i ojačala, da će na njoj biti predstavljen manifest novog socijalizma, ali i da je to, kako je rekao, jedina partija borbene levice u Srbiji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.