Srbija razume ciljeve Rusije u specijalnoj vojnoj operaciji – ruski poslanik

Izvor: Vostok.rs, 21.Apr.2023, 01:41

Srbija razume ciljeve Rusije u specijalnoj vojnoj operaciji – ruski poslanik

  Srbija razume šta Rusija radi na svojim novim teritorijama kako bi zaštitila ruski narod, izjavila je ruska poslanica Jelena Afanasjeva u četvrtak u Beogradu, posle sastanka sa poslanicima srpskog parlamenta.
"Razumemo srpsku stranu. Razumemo pritisak koji se na njih vrši da uvedu sankcije Rusiji i to veoma cenimo. Za nas je važno da se održavaju naši prijateljski, moglo bi se reći i bratski odnosi. Sa svoje strane, srpska strana takođe napominje da razume akcije Ruske Federacije koje se dešavaju na novim teritorijama Ruske Federacije. Razumeju zašto se to dešava, jer ovi ljudi su počeli da budu podvrgnuti ne samo pritiscima, već i fizičkom uništavanju“, rekla je Afanasjeva, članica Komiteta za međunarodne poslove Saveta Federacije i šefica grupe za saradnju Saveta i parlamenta Srbije. „Čini mi se da ovo međusobno razumevanje omogućava da se dijalog nastavi. Kada je dijalog i prijateljski, znači da je odnos živ. „Volela bih da ukrajinska strana, koja se sada ne ponaša samo destruktivno, već se ponaša nehumano, to shvati. Ovo je rukovodstvo koje kontroliše mase i smatra da ruski narod treba da bude istrebljen. ja da je ovo zaista nehumano ne samo u odnosu na one ljude koji su donedavno bili državljani Ukrajine, već je to nehumano i u odnosu na ceo svet.da nastavimo da živimo u ruskom svetu, a sutra će se to proširiti na ceo svet. Evropa i šire – Azija, Afrika“. Predsedavajući poslaničke grupe za srpsko-rusko prijateljstvo Igor Braunovič u sredu je na sastanku sa delegacijom Saveta Federacije Savezne skupštine Ruske Federacije primetio da su odnosi Srbije i Rusije na visokom nivou, da je Beograd zahvalan Moskvi na podršci po pitanju Kosova i da smatra važnom ekonomsku i kulturnu saradnju dve zemlje. Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.