Srbija prosledila danas Francuskoj dodatnu dokumentaciju za izručenje Haradinaja

Izvor: Vostok.rs, 12.Jan.2017, 11:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija prosledila danas Francuskoj dodatnu dokumentaciju za izručenje Haradinaja

Ministarstvo pravde Srbije prosledilo je danas Francuskoj dodatnu dokumentaciju u vezi za proširenjem istrage protiv teroriste i jednog od vođa terorističke OVK Ramuša Haradinaja, koji se po poternici Srbije nalazi u ekstradicionom pritvoru u Francuskoj.

Francuska će danas odgovoriti na zahteve srpskih i separatističkih vlasti u Prištini vlasti za puštanje na slobodu ili izručenje Srbiji Ramuša Haradinaja.

Tužilaštvo za ratne zločine dostavilo je Ministarstvu pravde nove dokaze protiv Ramuša Haradinaja. Reč je o delima koja nisu obuhvaćena međunarodnom poternicom zbog koje je Haradinaj pritvoren pre sedam dana u Parizu. Dokumenta su danas prosleđena Francuskoj.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Ministarstvo: Postupak za izručenje Haradinaja traje

Izvor: B92, 12.Jan.2017

Beograd -- Ekstradicioni postupak u vezi sa izručenjem Ramuša Haradinaja i dalje traje, saznaje agencija Beta u Ministarstvu pravde...Kako navode, francuski sud je odlučivao samo o merama koje se odnose na pritvor...U Ministarstvu su agenciji Beta kazali da je današnje odlučivanje o puštanju Haradinaja...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.