Beograd o priznanju Južne Osetije i Abhazije: Srbija poštuje međunarodno pravo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Avg.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd o priznanju Južne Osetije i Abhazije: Srbija poštuje međunarodno pravo

BEOGRAD - Zvanični Beograd poštuje međunarodno pravo i principijelno se zalaže za očuvanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta međunarodno priznatih država, na prvom mestu Republike Srbije, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova Srbije povodom ruskog priznavanja nezavisnosti Južne Osetije i Abhazije.

"Zvaničnici Srbije su kontinuirano upozoravali da jednostrano proglašenje nezavisnosti Kosova i Metohije, kao i priznavanje ovog nelegalnog akta, može >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << imati karakter presedana i destabilizovati druge regione u svetu", naglašsava se u saopštenju, uz isticanje da Ministarstvo spoljnih poslova Srbije sa zabrinutošću prati razvoj događaja na Kavkazu.

"Sa žaljenjem se može konstatovati da su se ovakva predviđanja ostvarila", navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beograd poštuje međunarodno pravo

Izvor: RTS, 26.Avg.2008

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je da sa zabrinutošću prati razvoj događaja na Kakvkazu i podseća da su srpski zvaničnici upozoravali da jednostrano proglašenje nezavisnosti Kosova i priznavanje tog akta može imati karakter presedana i destabilizovati druge regione u svetu. ...

Nastavak na RTS...

Vijeće sigurnosti bez rješenja?

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Avg.2008, 22:37

Francuski ministar vanjskih poslova Bernard Kouchner optužio je danas Rusiju da je priznanjem nezavisnosti dvije gruzijske separatističke regije prekršila međunarodno pravo, te upozorio da je neprihvatljivo da vojska jedne zemlje zauzima teritorij druge države. Snažne osude jučerašnjeg ruskog...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.