Srbija neće ratovati na Kosovu

Izvor: B92, 22.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srbija neće ratovati na Kosovu"

Dragan Šutanovac

Beograd -- Dragan Šutanovac ponovio da VS neće ratovati za Kosovo, već će Beograd to pitanje rešavati argumentima i diplomatskim sredstvima

"Ubeđen sam da Kosovo nije vojno pitanje i da se ne može rešavati upotrebom vojske", rekao je ministar odbrane u intervjuu za list Blic. Šutanovac je podsetio da naredbu za upotrebu vojske donosi predsednik Srbije i dodao da nije prisustvovao nijednom zvaničnom sastanku na kojem se na taj način raspravljalo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o toj temi.

"Niko relevantan za to pitanje nije dao izjavu da će vojsku slati na Kosovo. Izjave predstavnika ministarstava koja za to nisu nadležna, nisu državna politika, već pitanje kako je neko tog dana bio raspoložen i šta je rekao u bašti nekog restorana u Beogradu, što je odjeknulo čak do Njujorka", kazao je ministar.

On je kazao da nijedna država u poslednje vreme nije ušla u Evropsku uniju a da pre toga nije postala članica NATO, i ocenio da je priključivanje tom savezu jedna od stepenica ukoliko Srbija želi da ide ka Evropi.

Šutanovac je rekao da, kao ministar, sprovodi politiku vlade koja nalaže da se u Vojsci Srbije primene najbolji standardi a to su, prema njegovoj oceni, NATO standardi.

"I kada za tu odluku dođe vreme, neće je doneti ni Demokratska stranka ni Demokratska stranka Srbije, već građani", kazao je on, kao da će Srbija biti osuđena na propast ukoliko se ne bude tehnološki razvijala i ukoliko se njeni građani na budu školovali i lečili u skladu sa modernim društvom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.