Izvor: B92, 22.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srbija (ne)mora u NATO"

Beograd -- U Beogradu danas održan okrugli sto "Srbija (ne)mora u NATO".

Pomoćnik u Ministarstvu odbrane Dušan Spasojević ocenio je da je dilema da li Srbija treba da uđe u NATO lažna jer država za to nije spremna, niti je pozvana da se priključi tom savezu. Spasojević je ocenio da u ovom trenutku nije potrebno "iscrpljivati se" u raspravi o priključenju NATO-u jer postoje važnija pitanja, poput rešavanja budućeg statusa Kosova.

Prema njegovim rečima, o >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pristupu Srbije NATO-u odlučiće građani na referendumu, što je jedan od zahteva koji se nameće svakoj kandidatkinji za članstvo.

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Dušan Proroković citirao je aneks 11 plana pregovarača Ujedinjenih nacija Martija Ahtisarija, za koji je ocenio da otvara mogućnost formiranja države i vojske Kosova pod upravom NATO-a.

Prema njegovim rečima, predstavnici Srbije treba da učestvuju u radu Parlamentarne skupštine NATO-a.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.