Izvor: Blic, 26.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija mora što pre u EU

Srbija mora što pre u EU

Lider Demokratske stranke i predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je juče da Srbija mora što pre da uđe u Evropsku uniju jer će time biti omogućen bolji život građanima, a posebno mladima.

Tadić je u razgovoru s meštanima sela Svojnovo kraj Paraćina naveo da je prvi zadatak buduće vlade da u prva tri meseca svog mandata nastavi pregovore o stabilizaciji i pridruživanju EU, kritikujući one koji su dozvolili da do tog prekida dođe.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Do kraja prve godine mandata buduće vlade Srbija mora postati kandidat za članstvo u EU, kako bi to članstvo i ostvarila u narednih četiri do pet godina, rekao je on. Lider DS je istakao da se paralelno mora raditi i na privlačenju stranih investitora i otvaranju novih radnih mesta.

Tadić je ukazao da će time biti obezbeđena stabilnost države i bolji život njenih građana, najavljujući niz mera DS usmerenih ka tom cilju. Tadić je, sa kandidatima za poslanike te stranke, tokom dana obišao i Ćićevac, Aleksandrovac i Kruševac.

I lider G17 plus Mlađan Dinkić, prilikom jučerašnje posete Kosovskoj Mitrovici, naglasio je da su evropske integracije jedina perspektiva Srbije, ali i šansa za bolji život građana Kosova i Metohije.

- Zbog pogrešne politike koja je vođena u proteklih 50 godina, Srbi na Kosovu i Metohiji nalaze se u veoma teškoj situaciji - rekao je Dinkić na predizbornom mitingu u Kosovskoj Mitrovici.

On je naglasio da se G17 plus zalaže da se ubuduće svakom investitoru, bilo vlasniku male zanatske radionice ili porodičnog preduzeća, odobri kredit sa samo jedan odsto kamate jer od Srba na Kosmetu ne treba tražiti hipoteku. Oni su, kako je Dinkić istakao praćen burnim aplauzima u prepunom Domu kulture u Kosovskoj Mitrovici, zalog budućnosti Srbije.

Dinkić je optužio Kfor da sprečava realizaciju nacionalnog plana pošto ne dozvoljava da se sredstvima Vlade Srbije finansira gradnja puteva kojima bi se povezale srpske sredine.

- Međutim, obećavam da će ti putevi u narednoj godini biti izgrađeni - rekao je on i podvukao da u narednoj godini država mora da izdvoji 10 miliona evra za izgradnju stanova povratnicima, da izdvoji još nekoliko miliona evra za izgradnju domova zdravlja, škola i dečjih vrtića - zaključio je Dinkić.

N. Z.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.