Srbija i Kina se međusobno podržavaju

Izvor: Glas javnosti, 16.Jul.2010, 07:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija i Kina se međusobno podržavaju

BEOGRAD -  Predsednik Vlade  Srbije Mirko Cvetković i predsednik Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa Vu Banguo konstatovali su da se Srbija i Kina međusobno podržavaju kada je reč o svim pitanjima od vitalnog značaja.

Premijer Cvetković se zahvalio na principijelnoj podršci Kine suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije i istakao da očekuje da će Kina nastaviti da podržava Srbiju u svim aktivnostima koje će uslediti posle objavljivanja savetodavnog mišljenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Međunarodnog suda pravde u Hagu, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

Predsednik Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa ponovio je da stav Kine ostaje nepromenjen kada je reč o Kosovu i Metohiji i podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

Cvetković je istakao da poseta kineske delegacije Srbiji i postavljanje kamena temeljca za izgradnju Mosta prijateljstva predstavlja dokaz strateške saradnje koju imaju Kina i Srbija.

Na sastanku je zaključeno da su infrastrukturna izgradnja i investiciona ulaganja najvažnije oblasti, kada je reč o ekonomskoj saradnji dve zemlje.

Kao rezultat nedavne posete premijera Cvetkovića Kini, na sastanku je razmatrano da se projekat izgradnje Slobodne carinske zone za poslovanje kineskih investitora realizuje u Smederevu, a dogovoreno je da predstavnici dve Vlade u narednom periodu zajednički rade na sprovođenju projekta, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.