Izvor: B92, 03.Mar.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija dobila novu vladu

Beograd -- Skupština Srbije izabrala je u sredu novu vladu na čelu sa premijerom Vojislavom Koštunicom. Za je glasalo 130 poslanika, protiv 113, uzdržanih nije bilo, a nije glasao jedan, od ukupno prisutnih 234 poslanika. Nova Vlada Srbije je manjinska i čine je Demokratska stranka Srbije, G17 plus i Koalicija Srpski pokret obnove - Nova Srbija, a podršku su joj dali svojim glasovima poslanici Socijalističke partije Srbije.

U završnoj reči, posle rasprave o programu i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << članovima vlade, Vojislav Koštunica je izjavio da je čuo dosta zanimljivih i dobronamernih predloga i rekao da će najveći deo kabinet na čijem je čelu - uzeti u obzir. Koštunica je ocenio da sada "drugačiji duh provejava skupštinom" kada svačija reč može da se čuje i kada postoji javnost u radu parlamenta: "Ova vlada i ja kao njen predsednik, predsednik, ne premijer, tako je naša tradicija, uvek se tako govorilo, dakle kao predsednik ove vlade i ova vlada u celini, uvek će saslušati glasove skupštine i da je vlada ta koja treba, u jednom demokratskom društvu, da polaže račune u skupštini i pred skupštinom. U to budite uvereni", kazao je Koštunica.

Premijer je poslanike podsetio i na najvažnije zadatke koje se nalaze pred novoizabranom Vladom: "Da ponovim nekoliko stvari koje treba da nam svima omoguće da izađemo iz stanja kakvo jeste, a to podrazumeva, naravno, pokretanje privrede, bolji život, viši životni standard, manje siromaštva, jačanje institucija, jačanje vladavine zakona, zaštitu naših sunarodnika na Kosovu i Metohiji, jačanje državne zajednice i najzad ubrzavanje evropskih integracija, sa onim delom sveta kojem istorijski, kulturno, politički pripdamo puna dva veka, od kada je obnovljena državnost Srbije".

Kabinet premijera Vojislava Koštunice ima jednog potpredsednika, Miroljuba Labusa, i 17 ministara.
Biografije svih članova novoizabrane Vlade Srbije

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.