Srbija da se ponosi Sandžakom

Izvor: B92, 16.Jun.2011, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srbija da se ponosi Sandžakom"

Beograd -- Ambasador Turske Ali Riza Čolak boravio je u dvodnevnoj poseti Novom Pazaru, gde je razgovarao s predstavnicima lokalne vlasti i verskih organizacija.

"Ova misija nam je dosta rasvetlila i pomogla. Nadamo se da se u dogledno vreme mogu učiniti potrebni koraci kako bi se u Sandžaku poboljšala infrastruktura", kaže Čolak.

Čolak je rekao da ja Sandžak jedno od najvećih bogatstava Srbije u etničkom i kulturnom smislu i da Srbija treba da se ponosi tim krajem.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Mislim da će u budućnosti Srbije, Sandžak biti najbolji primer na koji način se može zajedno u prosperitetu i sreći koračati ka toj budućnosti", rekao je turski ambasador.

Mešihat Islamske zajednice u Srbiji saopštio je ranije danas da je glavni muftija te zajednice Muamer Zukorlić razgovarao s turskim ambasadorom i da ga je upoznao sa, kako je navedeno, ugrožavanjem jedinstva islamske zajednice.

Zukorlić je turskog ambasadora upoznao i sa, kako se navodi, ugrožavanjem islamske veronauke, vakufske imovine, osporavanjem Bošnjačkog nacionalnog veća i odugovlačenjem vlasti da akredituju Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.