Srbija da se odrekne kasetne municije

Izvor: NaDlanu.com, 20.Sep.2011, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija da se odrekne kasetne municije

BEOGRAD, 20. septembra 2011. (Beta) - Mreža organizacija Žena u crnom zatražila je u utorak od državnih institucija, povodom Medjunarodnog dana svetskog mira, da Srbija potpiše Konvenciju o zabrani kasetne municije.

BEOGRAD, 20. septembra 2011. (Beta) - Mreža organizacija Žena u crnom zatražila je u utorak od državnih institucija, povodom Medjunarodnog dana svetskog mira, da Srbija potpiše Konvenciju o zabrani kasetne municije.U saopštenju se navodi da konvencija zabranjuje >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << upotrebu, čuvanje i transport kasetne municije a da zemlje potpisnice mogu da računaju na pomoć fondova za zdravstvenu negu žrtava i čišćenje teritorije od zaostale municije.Konvenciju je do sada potpisalo 110 država, a ratifikovale su je 63 zemlje. Medju njima se ne nalaze najveći proizvodjači, prodavci i korisnici kasetne municije poput SAD, Izraela, Rusije i Kine. ..

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stop za kasetne bombe

Izvor: Medijski istraživački centar, 20.Sep.2011

Povodom 21. septembra Medjunarodnog dana svetskog mira, Mreža organizacija Žena u crnom zatražila je od državnih institucija, da Srbija potpiše Konvenciju o zabrani kasetne municije.. Konvencija koju Srbija nije potpisala, iako je žrtva kasetne municije, zabranjuje upotrebu, čuvanje i transport...

Nastavak na Medijski istraživački centar...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.