Srbija 50. u svetu po rodnoj ravnopravnosti

Izvor: EurActiv Srbija, 24.Okt.2012, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija 50. u svetu po rodnoj ravnopravnosti

Srbija je 50. po rodnoj ravnopravnosti medju 135 država na listi Svetskog ekonomskog foruma na kojoj prednjače nordijske zemlje dok su na začelju Čad, Pakistan i Jemen. Godišnji Globalni izveštaj o rodnim razlikama za 2012. godinu, inače sedmi uzastopni a prvi u koji je uključena Srbija, pokazao je da su zemlje sa vrha liste smanjile jaz medju izmedju žena i muškaraca za više od 80% dok one s kraja treba da popune po još gotovo 50%.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Srbija 50. u svetu po rodnoj ravnopravnosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Okt.2012

NJUJORK -..Srbija je 50. među 135 država po rodnoj ravnopravnosti, na listi Svetskog ekonomskog foruma na kojoj prednjače nordijske zemlje, dok su na začelju Čad, Pakistan i Jemen...Danas objavljeni godišnji Globalni izveštaj o rodnim razlikama za 2012, prvi u koji je uključena Srbija, pokazao...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.