Srbija 27. na svetu po borbi protiv modernog ropstva

Izvor: EurActiv Srbija, 01.Jun.2016, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija 27. na svetu po borbi protiv modernog ropstva

U svetu je više od 45 miliona ljudi u modernom ropstvu, od čega dve trećine u regionu pacifičke Azije, pokazala je svetska studija Vok fri fondacije (Walk Free Foundation). Moderno ropstvo u izveštaju je široko definisano. Procenjuje se da u Srbiji ima 28.700 osoba u situaciji modernog ropstva ili 0,4% stanovništva, što je u istom rangu sa 17 zemalja u Evropi. Po merama prevencije i zaštite, Srbija je oko evropskog proseka, a 27. od skoro 160 zemalja u svetu.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija 27. na svetu po borbi protiv ropstva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jun.2016

Srbija je po merama prevencije i zaštite od modernog ropstva 27. od oko 160 zemalja u svetu, a u ovoj situaciji nalazi se 28.700 njenih građana, ili oko 0,4 odsto stanovništva, pokazao je izveštaj Vok fri fondacije (Walk Free) Svetski indeks ropstva za 2016. godinu...Najveća učestalost modernog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.