Srbi u Crnoj Gori će jedinstveno obeležavati važne događaje, Linta pozdravlja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Okt.2018, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi u Crnoj Gori će jedinstveno obeležavati važne događaje, Linta pozdravlja

Predsednik skupštinskog Odbora za dijasporu i Srbe u regionu, Miodrag Linta, pozitivno je danas ocenio dogovor sa sastanka u Podgorici o jedinstvenom obeležavanju najznačajnijih manifestacija i praznika srpskog naroda u Crnoj Gori - Velike Podgoričke skupštine i Dana ujedinjenja Crne Gore i Srbije, Mojkovačke bitke i Svetosavskih svečanosti, bez isticanja posebnih subjektiviteta.

Kako se ističe u saopštenju, jedinstveno obeležavanje tih praznika dogovoreno je na sastanku >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u subotu, na kome su učestvovali lideri parlamentarnih i vanparlamentarnih partija za koje Srbi dominantno glasaju, te predstavnici najistaknutijih srpskih organizacija i intelektualci iz cele Crne Gore.

Sastanku su, na poziv Srpskog nacionalnog savjeta na čelu sa predsednikom dr Momčilom Vuksanovićem, prisustvovali predsednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić, predsednik Demokratske narodne partije Milan Knežević, predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić, predsednik Demokratske srpske stranke Dragica Perović, potpredsednik Socijalističke narodne partije Dragan Ivanović, delegacija Narodne stranke u kojoj su bili prof. dr Savo Marković, Budimir Dubak i Slaviša Guberinić, kao i predstavnici brojnih organizacija i istaknuti intelektualci.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

LINTA: Manifestacije Srba u Crnoj Gori jedinstveno da se obeleže

Izvor: RTV Pink, 21.Okt.2018

Linta pozdravlja dogovor u Podgorici da se jedinstveno obeleže manifestacije Srba u Crnoj Gori.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.