Srbi treba da izadju na izbore

Izvor: S media, 19.Jul.2009, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi treba da izadju na izbore

Potpredsednik multietničke opštine Kosovska Kamenica Gradimir Mikić iz SPO izjavio da Srbi treba da izađu na kosovske izbore 15. novembra.

"Na izbore treba da izađemo i mi koji ćemo biti u okviru nove, decentralizovane opštine, a naročito oni koji će ostati u opštini Kamenica. Njima će biti mnogo teže i oni će neparticipiranjem u toj opštini anulirati sami sebe", rekao je on.

"Mi ćemo biti u poziciji da sami formiramo svoju opštinu koja će biti skoro >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << isključivo nastanjena Srbima. Time dobijamo šansu da na najbolji mogući način kreiramo svoj život u lokalu", podvukao je Mikić.

"Visoku politiku treba prepustiti Beogradu. A ako nas Beograd prijatno iznenadi i vrati ingerencije na ovom prostoru, tim bolje. Mi ćemo biti ovde", dodao je on.

Mikić je istakao da državni vrh Srbije, doduše, jeste rekao da "neće pozivati Srbe da izađu na kosovske izbore, ali ne i da ne treba izaći na njih".

"Ministar Bogdanović je rekao da nema poziva za izbore, ali i da oni koji izađu neće biti proganjani i proglašavani izdajnicima. Nama je jasno da naša država ne može da kaže da izađemo. Ali, mi na izbore ne izlazimo da bismo priznali državu Kosovo", kazao je on.

"Izlazimo da konačno jednom uzmemo svoj život u svoje ruke i da probamo da uradimo nešto za sebe. Niko sa Terazija ili iz opštine Stari grad ne može da zna kako je nama ovde i šta nam je potrebno da uradimo ovde da bude najbolje za nas", zaključio je Mikić.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.