Izvor: B92, 23.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srbi s Kosova uznemireni"

Priština -- Predstavnici srpske zajednice traže da Kfor i KPS rasvetle pokušaj kidnapovanja S.Đ. iz Gračanice i I. K. iz Mladenovca.

Predsedništvo mesnih odbora Gračanice, Sušice, Badovca i Kišnice, na sastanku sa predstavnicima Kfora i Kosovske policijske službe zatražilo je da se pojačaju noćne patrole u tom regionu. Jedan od predstavnika Srba Dimitrije Stojanović kaže da su zahtevali i da se do narednog sastanka, zakazanog za sredu, pronađu nalogodavci i akteri >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poslednjeg incidenta.

"Striktno smo zahtevali da na sledećem sastanku gospoda iz Kfora i KPS-a daju imena, za razliku od dosadašnjih slučajeva koji su se, nažalost, odigrali pod, znamo svi, kakvim okolnostima", kazao je Stojanović.

On kaže da se još uvek ne zna ko su vinovnici tih događaja. "Narod je uznemiren i traži da organi vlasti rade svoj posao", rekao je Stojanović.

Portparol Kosovske policijske službe Veton Eljšani izjavio je danas za Betu da još uvek nema novih informacija o napadu na dve osobe u Gračanici.

Eljšani je rekao da policija očekuje da će za nekoliko dana biti gotovi rezultati analiza kojima je devojka podvrgnuta kako bi se ustanovilo da li je silovana.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.