Izvor: B92, 27.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi otkrili spomenik u Mitrovici

Kosovska Mitrovica -- "Spomenik istine" otkriven je danas u severnoj Kosovskoj Mitrovici, u neposrednoj blizini mosta na Ibru.

Spomenik je, kako se navodi, posvećen poginulima u NATO-bombradovanju i žrtvama Oslobodilačke vojske Kosova. Nekoliko stotina građana poručilo je sa skupa da se neće miriti sa evenutalnom odlukom kojom će se proglasiti nezavisnost Kosova, ali da neće reagovati jer je nedužnih žrtava bilo previše.

Oni su, takođe, poručili da će se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << boriti svim legitimnim sredstvima kao i da se nadaju se će rešenje biti kompromisno jer je to jedino pravedno.

Na spomeniku, visokom šest metara, sa kupolom na kojoj je krst sa četiri ikone Belog anđela, ispisana su imena 194 žrtve iz Kosovsko-mitrovičkog okruga.

Takođe, ostavljena su mesta i za imena 39 kidnapovanih i nestalih čije sudbine još nisu rasvetljene.

Spomenik je otkrio predsednik Kosovsko-mitrovičkog okruga Momir Kasalović.

Pomenu i otkrivanju spomenika prisustvovali su i članovi porodica kidnapovanih i nestalih koje je predvodio predsednk udruženja koje ih okuplja Simo Spasić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.