Izvor: S media, 03.Maj.2013, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi južno od Ibra traže prijem kod Dačića i Vučića

Predstavnici devet srpskih opstina južno od reke Ibar zatražili su prijem kod premijera Ivice Dačić i prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića.

"Mišljenja smo da imamo pravo i obavezu da u otvorenom i neposrednom razgovoru iznesemo svoje mišljenje kao zakoniti predstavnici građana srpske nacionalnosti koji žive u opštinama (južno od Ibra) i koji predstavljaju dve trećine Srba na KiM. S toga od vas zahtevamo da nas 7. maja. 2013 godine primite i >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << uvažite kao relevantne predstavnike svojih građana i pojasnite nam sadržinu sporazuma", navodi se u zahtevu.

U pismu se kaže i da će, ukoliko im se ne potvrdi prisustvo na sastanku, biti prinuđeni da ponovo dođu ispred zgrade Vlade Srbije.

Pismo su potpisali predsednik skupštine grada Priština Radovan Ničić, predsednik opštine Štrpce Zvonko Mihajlović, opštine Orahovac Marjan Škorić, Kosovske Kamenice Boban Jevtić, Lipljan Zoran Spasić, Kosovo Polje Stevica Lazić Obilić Goran Dančetović i zamenik predsednika opštine Vučitrn Miodrag Stolić.

U utorak 30. aprila Dačić i Vučić razgovarali su sa predstavnicima lokalne vlasti sa severa Kosova dok su ispred vlade bili prisutni i predstavnici nekoliko opština južno od reke Ibar koji su, iako nisu bili pozvani niti su uputili zahtev za prisustvo sastanku, želeli da prisustvuju sastanku.

(S media, agencije)

Foto: Beta, Nenad Petrović, AV

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.