Srbi južno od Ibra: Da pokažemo koliko nas ima, u nedelju

Izvor: B92, 04.Okt.2019, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi južno od Ibra: Da pokažemo koliko nas ima, u nedelju

Izlaskom na parlamentarne izbore Srbi na KiM treba da pokažu jedinstvo i slogu u borbi za srpske nacionalne interese, ističu meštani opštine Gračanica.

Kako kažu, treba da se u južnoj srpskoj pokrajini "oseća duh države Srbije".

Srbi južno od Ibra kažu da očekuju bolju budućnost posle vanrednih izbora 6. oktobra i veruju da će Srpska lista osvojiti svih deset mandata koji su garantovani srpskoj zajednici u parlamentu u Prištini.

Aleksandar Jovanović >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz Gračanice kaže da će izaći na izbore i poručuje da masovnim odzivom na biralištima Srbi treba da pokažu da na KiM, posebno južno od Ibra, još ima srpskog življa i da država Srbija ima ingerencije na toj teritoriji.

''Bitno je da se ponašamo onako kako nam kaže naša država'', kaže Jovanović.

I Srećko Rašić očekuje najbolje od izbora na koje će, kaže, izaći sa celom porodicom.

''Mislim da je za srpski narod bolje da izađemo na glasanje, a nadamo se da će za nas u Gračanici biti bolje posle izbora'', kaže Rašić.

Nevenka Rikalo veruje da će Srpska lista na izborima u nedelju osvojiti svih deset mandata garantovanih Srbima u prištinskom parlamentu.

''Važno je da Srbi u što većem broju glasaju da bismo sačuvali jedinstvo, uz pomoć i podršku države Srbije'', rekla je Nevenka.

I Vladimir Vuksanović smatra da je važno da se izađe na izbore, a svoj glas će, kaže, dati kandidatima Srpske liste.

''Ovo malo Srba što je ostalo na KiM treba da izađe na izbore i pokaže jedinstvo. Da pokažemo da smo jaki i složni i da branimo naše interese i našu državu'', poručuje Vuksanović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.