Izvor: Politika, 15.Jul.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi jedva izbegli linč

SRBOBRAN, ISTOK – Srbi koji su prekjuče otišli da obiđu svoja imanja u selu Srbobran kod Istoka jedva su se spasli, pošto ih je napala grupa Albanaca iz istog sela. Kako kaže Dragi Maliković, dekan Filozofskog fakulteta Prištinskog univerziteta, koji je sa prijateljima otišao da obiđe pradedovsko ognjište, nakon što je stigao u selo i uverio se u priče da na njegovom imanju Albanac pravi kuću od četiri sprata, naišao je na "pomahnitale Albance koji su bili spremni na linč". >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika <<

Kako je potvrdio Međunarodnom pres centru Koordinacionog centra u Kosovskoj Mitrovici, dok je obilazio imanje ugledao ga je vlasnik "pomenute kuće" koji je traktorom otišao nekuda da bi se posle samo desetak minuta vratio u pratnji dva kombi vozila u kojima je bilo petnaestak Albanaca.

–Ušli smo u svoje vozilo i brže-bolje krenuli ka Mitrovici. I oni su krenuli za nama, pretili nam, psovali i za nama jurili više od deset kilometara. Uspeli smo, i sam ne znam kako, da im odmaknemo, pa su se vratili – kaže Dragi Maliković.

Samo pre nekoliko dana Albanci su opljačkali kuću u izgradnji povratnika Svetomira Vukovića, nakon što su prethodno podmetnuli požar kojim je pričinjena znatna materijalna šteta. Inače, u ovom selu se privode kraju radovi na izgradnji pet kuća, od ukupno 59 koliko ih je bilo pre 1999. godine.

B. R.

[objavljeno: 15.07.2006.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.