Srbi iz Kosovskog Pomoravlja iseljavaju se u Skandinaviju i Luksemburg

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Avg.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi iz Kosovskog Pomoravlja iseljavaju se u Skandinaviju i Luksemburg

GNJILANE - Predsednik opštine Gnjilane Petar Aksić ukazao je da sve više srpskih porodica napušta sela Kosovskog Pomoravlja i seli se u Luksemburg i zemlje Skandinavije.

Više od 30 srpskih porodica, sa 80-oro dece, iz sela opština Gnjilane i Kosovska Kamenica, iselilo se organizovano u poslednjih mesec dana u Luksemburg i Skandinaviju, rekao je Aksić. To su uglavnom mladi bračni parovi koji tragaju za boljim životom.

"Najviše porodica iselilo se iz Pasjana. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Iz tog sela u kojem ima 600 domaćinstava, za tri godine otišlo je više od 90 pordica", kazao je Aksić.

Prema njegovim rečima, porodice se u velikoj meri iseljavaju i iz sela Parteš. Odatle bi uskoro trebalo da ode petnaestak porodica sa oko 30-oro dece, a do sada je otišlo 20-ak porodica sa 40-tak dece. Iz sela Donja Budriga otišlo je već desetak porodica i još toliko se sprema da napusti selo, kazao je Aksić.

Dvadesetak porodica planira da napusti Šilovo, Stanišor, Kusce, Stražu, kazao je Aksić i dodao da će opusteti mnoge škole u Pomoravlju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.