Izvor: Blic, 17.Mar.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi iz Gnjilana žele saradnju sa UNMIK-om

Srbi iz opštine Gnjilane koji su napustili kosovske institucije žele da sarađuju sa UNMIK-om da bi, pre svega mogli da pomognu sunarodnicima, izjavio je danas službenik za projekte za srpsku zajednicu u opštini Gnjilane Dobrivoje Mladenović.



Mladenović je rekao Beti da tridesetak Srba koji su radili u opštini, od 17. februra ne odlaze na posao pre svega iz bezbednosnih razloga, ali da se redovno javljaju u lokalnu kancelariju izmeštenu opštine Gnjilane u Gornjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Kuscu.

Ta kancelarija je ofromljena 2000. godine i pod UNMIK-ovom je ingerencijom.

Mladenović je naveo da oni nisu napustili UNMIK-ove institucije već da su se samo povukli u kancelariju u Gornjem Kuscu, gde je kako smaraju moguće organizovati Srbe.

"Imamo ugovore sa UNMIK-om a ne sa kosovskim institucijama, ali nakon proglašenja nezavisnosti niko od Srba zaposlenih u Opštini Gnjilane se nije se osećao dovoljno sigurno da može da nastavi da dolazi na posao", kazao je Mladenović.

Kako Mladenović ocenjuje, bezbednosna situacija u opštini Gnjilane potpuno je prepuštena UNMIK-u i Kfor-u i njihovoj sposobnosti da zaštite Srbe, a sloboda kretanja postoji kao i do sada jer "ni pre izlaska srpskih policajaca iz Kosovske policijske službe za Srbe nije bilo bezbedno da se svuda kreću".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.