Izvor: B92, 24.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srbi će biti žrtva ruskih igara"

Vašington -- Američki diplomata Robert Hanter smatra da jedini gubitnik igara koje Rusija igra oko Kosova može da bude - srpski narod.

Bivši američki ambasador u NATO-u je za Glas Amerike u razgovoru o "najnovijim napadima na NATO, koji dolaze iz srpske vlade kao delu nastojanja da se Srbija povuče iz Partnerstva za mir", rekao da bi "eventualno povlačenje Srbije iz tog programa nanelo štetu interesima naroda Srbije".

"Rusija konačno ima šansu da se nađe na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ispravnoj strani istorije Balkana, da pomogne da ljudi žive u skladu sa svojim životnim interesima, umesto igranja igara zasnovanih na nekim geopolitičkim fantazijama. Rusija bi mogla mnogo da dobije od nezavisnog Kosova koje sarađuje sa Srbijom, baš kao i od Srbije koja se kreće u pozitivnom smjeru", kazao je Hanter.

On je rekao da se nada da će "lideri Srbije, koji reflektuju volju većine naroda, iskoristiti svoje pravo da budu deo evroatlantske zajednice", a za ideju iz Beograda o povratku srpske vojske i policije na Kosovo, rekao je da je to "nešto što se može rešiti na pozitivan način, mada je moguće da demagozi, kakav je bio Milošević, pokušaju da iskomplikuju stvari, što bi moglo da dovede i do nasilja".

"Ovo nije proces formiranja albanske države, već pokušaj da se dođe do pomirenja i suživota. To će potrajati i neće biti lako. Ali, to je budućnost za ljude dobre volje, koji brinu o svojim porodicama, društvu i svojoj zemlji. Demagoge treba baciti u kante za đubre", rekao je Hanter.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.