Srbi Srbima preuzeli zgradu

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 16.Jan.2010, 07:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi Srbima preuzeli zgradu

ŠTRPCE - Rukovodstvo opštine Štrpce formirane po kosovskom sistemu preuzelo je zgradu koju su koristili predstavnici lokalne samouprave formirane po sistemu Srbije.

Samardžić: Dimna zavesa

Potpredsednik DSS Slobodan Samardžić ocenio je da je preuzimanje zgrade lokalne uprave u Štrpcima koju su koristili predstavnici samouprave formirane po sistemu Republike Srbije“priprema za severni deo Kosova“.

- Ono što se dogodilo bila je magla, dimna zavesa >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << iza koje se nije smelo videti šta se na Kosovu događa. Srbija će, kao država, morati da promeni svoju politiku posle ovih događaja, jer treba da imamo u vidu da je Štrpce priprema za severni deo Kosova - rekao je Samardžić.

Zvonko Mihajlović, predsednik opštine koju finansira Vlada Srbije, izjavio je da se radi o nasilnom upadu, kako je naveo „nelegalnog rukovodstva“.

- Predvođeni takozvanim gradonačelnikom, oni su iskoristili neradni dan, ušli u naše prostorije, promenili brave i zauzeli naše kancelarije a svu dokumentaciju su izbacili u hodnike opštine - rekao je Mihajlović.

Srpska opština će, najavio je Mihajlović, tužiti rukovodstvo kosovske opštine, ali neće prestajati da radi i da će da pronađe neko rešenje.

Predsednik opštine formirane po kosovskom sistemu Bratislav Nikolić rekao je da je pokušavao da pronađe rešenje sa Mihajlovićem.

- Mihajlović je odbijao konstruktivno rešenje, nazivajući nas nelegitimnim rukovodiocima. Bili smo primorani da promenimo bravu kancelarije predsednika opštine. Sve ostale službe povezane sa službama Srbije su ostale da rade u zgradi opštine - rekao je Nikolić.

SSSS = Srbi Sami Sebe Srozavaju

Cak ni saka Srba ne moze da se slozi.Nema buducnosti za srpstvo.Zalosno i prezalosno.Nije ni cudo sto smo se podelili u muslimanske , katolicke i pravoslavne Srbe .Da mozemo , podelili bi se sami na nekoliko delova.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.