Srbi 21 dan bez struje

Izvor: S media, 21.Jul.2009, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi 21 dan bez struje

Predsednik opštine Štrpce Zvonko Mihajlović rekao da su Srbi iz Štrpca, posle 21 dana bez struje, spremni na dodatne ustupke, kako bi se postigao dogovor sa Kosovskom elektroenergetskom kompanijom.

Mihajlović je rekao da su 14 zaposlenih u trafostanici u Štrpcu spremni da prihvati neke od budućih naloga KEK, ali pod uslovom da ostanu u radnom odnosu pri EPS.

Osim nadležnosti nad trafostanicom u Štrpcu, jedan od zahteva KEK bio je i potpisivanje kolektivnih >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i pojedinačnih ugovora sa ovom kompanijom o plaćanju struje.

"Najverovatnije ćemo potpisati kolektivne ugovore. Ja sad ne znam kako će ne to reagovati predstavnici sela, ali ja ću im preneti stav Radne grupe koja pregovara sa KEK i stav Ministarstva za Kosovo i Metohiju", rekao je Mihajlović.

Opština Štrpce je bez struje od 30. juna, a prvih deset dana im je, u noćnim satima, uključivana je takozvana humanitarna struja.

Od 11. jula, oko 15.000 žitelja uopšte nema struju.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.