Sramota, zatvaramo međunarodni put što je izvršenje krivičnog dela

Izvor: B92, 12.Maj.2023, 10:00

Sramota, zatvaramo međunarodni put što je izvršenje krivičnog dela

Građani Srbije, a posebno Beograda, moraće da se spreme na totalni haos koji ih danas u 18 časova očekuje.

Naime, predstavnici opozicionih partija planiraju da u okviru protesta koji planiraju da održe pod sloganom „Srbija protiv nasilja“, faktički izvrše nasilje nad građanima Beograda, ali i cele Srbije pa i šire, jer planiraju da blokiraju i međunarodni auto-put.

Predstavnici opozicije su naime najavili da će, u jednom trenutku blokirati most Gazelu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na kojoj je inače svaki dan saobraćajna gužva. Ako se tome još doda da je danas petak, kao i da je planirana blokada oko 18 časova kada je najveći špic – totalni kolaps je neizbežan, iako su takve akcije zakonom zabranjene.

Podsetimo, prema Članu 290 Krivičnog zakona Srbije, koji se tiče ugrožavanja saobraćaja opasnom radnjom ili opasnim sredstvom, taksativno se navodi, pod stavkom jedan:

“Ko uništenjem, uklanjanjem ili težim oštećenjem saobraćajnih uređaja, sredstava, znakova ili uređaja za signalizaciju ili zaštitnih i odbojnih ograda koji služe bezbednosti javnog saobraćaja na putevima, davanjem pogrešnih znakova ili signala, postavljanjem prepreka na saobraćajnicama, zaustavljanjem prevoznog sredstva u železničkom saobraćaju protivno propisima ili drugi sličan način tako ugrozi javni saobraćaj da time dovede u opasnost život ili telo ljudi ili imovinu većeg obima, kazniće se zatvorom do tri godine”.

Prema stavki dva, dodaje se “Ako je delo iz stava 1. ovog člana učinjeno iz nehata, učinilac će se kazniti novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine”.

Opozicioni političari planiraju, kako se saznaje, da čak pročitaju saopštenje MUP-a koje su dobili pre dva dana, a u kom im je predočeno da čine krivično delo iz Člana 290. Krivičnog zakona Srbije, kao i da navedu masu na blokadu Gazele.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučević: Deo opozicije politizuje situaciju, blokada Gazele ugrožava bezbednost

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Maj.2023

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević ocenio je danas da deo opozicionih partija politizuje dve velike tragedije koje su zadesile Srbiju i koristi kako bi osvojili vlast, kao i da nema nikakvog smisla u odluci da se u znak protesta protiv nasilja organizuje blokada mosta "Gazela" i dela međunarodnog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.