Sramna odluka o Sonmezu

Izvor: B92, 13.Jan.2011, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sramna odluka o Sonmezu

Gračanica -- Odluka turskog suda da Jusufu Sonmezu dopusti da se brani sa slobode je sramna, izjavio je potpredsednik Zajednice srpskih opština na Kosovu Marko Jakšić.

On je u izjavi za KIM radio ocenio da to neće doprineti rasvetljavanju zločina koji su se dogodili srpskim civilima.

"Imajući u vidu da je veliki broj ljudi stradao i da su im vađeni organi, što je težak zločin, odluka da se Sonmezu dozvoli da se brani sa slobode dokaz je da je put do pravde >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stvarno težak", naveo je Jakšić.

Prema njegovim rečima ovakva odluke je još jedna potvrda da je u igri veliki politički ulog.

Jakšić je dodao da sada, u vreme kada se puno govori o izveštaju Dika Martija i zločinima u "žutoj kući", ovakva odluka čudi.

Turski lekar Jusuf Sonmez u sredu je privremeno pušten na slobodu do eventualnog suđenja pošto je u Prištini osumnjičen da je učestvovao u ilegalnoj trgovini i presađivanju ljudskih organa na Kosovu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

LOŠA ODLUKA TURSKOG SUDA

Izvor: Kurir, 13.Jan.2011

PRIŠTINA - Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju, Oliver Ivanović, kazao je da je odluka turskog suda loša, ali da ne znači da lekar Jusuf Somnez neće biti osuđen...Ivanović je u izjavi KIM radiju kazao da je s obzirom na nedostatak informacija teško komentarisati odluku suda...“Nije...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.