Izvor: Blic, 29.Mar.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sraman ultimatum

Sraman ultimatum

Ima li Srbija prečeg interesa na Kosovu od dobrobiti tamošnjih Srba? Vlada Srbije smatra da ima. Jer, kako drugačije tumačiti odluku Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju da naši sunarodnici koji rade u administraciji, zdravstvu i prosveti pokrajine moraju da se odreknu novca iz kosovskog budžeta, ili će im u suprotnom majka Srbija uskratiti platu iz svog budžeta. Otadžbina im, podrazumeva se, neće nadoknaditi 'nepoželjan novac' kojeg se odreknu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Kakav sraman ultimatum! Kao da im nije dovoljno to što žive u getima, u danonoćnom strahu za sopstveni život i život svoje dece, kosovski Srbi sada će morati da strepe i za golu egzistenciju. A zašto? Da ne bi bili 'pod kontrolom Prištine' i da bi ostvarili 'vertikalne veze' s Beogradom, što je 'predviđeno srpskim planom za decentralizaciju'... Sve fraza do fraze. Istina je da se 'vertikalne veze' ne jedu, da se ne mogu obući i da se njima ne mogu platiti računi. Sve ostalo je trla baba lan...

Vratimo se rečenici s početka teksta. Srbija na Kosovu nema i ne sme da ima prečeg interesa od dobrobiti Srba koji tamo žive. Ko misli drugačije, neka se preseli na Kosovo gde će praznog stomaka braniti srpske nacionalne interese.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.