Sprečiti poskupljenje gasa

Izvor: Glas javnosti, 29.Avg.2010, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sprečiti poskupljenje gasa

BEOGRAD - Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je juče da će ta stranka, ako Vlada Srbije dopusti poskupljenje gasa, tražiti da Antimonopolska komisija kazni "Srbijagas" i zaštiti potrošače.

"Cilj je da prekinemo dalje ponižavanje i zelenaško ponašanje državnog monopoliste", naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

Prema njegovim rečima, ako se dozvoli traženo poskupljenje, prosečan potrošač će plaćati za 50 odsto veću cenu od >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << potrošača u zapadnoj Evropi, "iako direktor 'Srbijagasa' stalno tvrdi da Srbija dobija, od ruske strane, najpovoljniju cenu gasa".

Jovanović je istakao da će, sa traženim povećanjem cene, prosečna cena kubnog metra "Srbijagasovog" nekvalitetnog gasa biti oko 50 dinara, iako se poslednjih meseci cena nabavke gasa na međunarodnim tržištima značajno smanjila.

"Država ne sme da dopusti poskupljenje gasa za 20 odsto, jer potrošači već plaćaju preskup i nekvalitetan gas", istakao je Jovanović.

"Sada je prilika da napravimo rez i počnemo da oslobađamo građane Srbije, koji su žrtve toga što je država najveći monopolista, a partijska pripadnost jedini kriterijum za direktorska mesta u javnim preduzećima", smatra Jovanović.

On je poručio da će LDP tražiti konkretne mere i odluke koje će zaštiti prava potrošača, koji se, kako je ocenio, stalno potkradaju kroz diktiranu cenu gasa, bez ikakvog prava da im cena bude umanjena zbog činjenice da sami finansiraju izgradnju svoje mreže i uvođenje gasa.

Pa ne mogu da verujem , da li je moguce da iko iz vlasti hoce da zastiti obicnog gradjanina? Pa stvarno ne mogu verovati, mozda ce vlast stvarno poceti da radi malo i za narod sto bi bilo i normalno, a ne samo sa sebe. Ma to Ceda samo prica, normalno da od toga nema nista, ali nam je milo tako nesto procitati. U Srbiji je puno stvari skuplje nego u svetu, koje ne bi morale biti, pa nikom nista.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.