Izvor: B92, 04.Mar.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sporovi u SO Pirot

Pirot -- Pod izgovorom da već šest meseci traju pregovori oko izbora novog mandatara i članova Izvršnog odbora, predsednik Skupštine opštine Pirot Aleksandar Manojlović, sazvao je sednicu skupštine Pirota. Međutim, kako javlja dopisnik Radija B92 Snežana Manić Manojlović, Manojlović, inače član Demokratske stranke u utorak je po drugi put bezuspešno pokušao da u koaliciji sa odbornicima SPS-a i JUL-a i nekoliko odbornika DOS-a i DSS-a imenuje novi izvršni odbor kao i direktore >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Fonda za građevinsko zemljište JP Sloboda i sekretara Skupštine opštine Pirot.

Pismeni zahtev 29 odbornika, od kojih su 19 odbornici SPS-a i JUL-a, 1 odbornik Narodne stranke Pravda, 4 odbornika DS, 2 iz DSS i 2 iz Nove demokratije, predsednik je iskoristio da zakaže sednicu SO Pirot po hitnom postupku. Na dnevni red je stavio verifikaciju mandata odbornicima koji su izabarani na decembarskim dopunskim izborima, do kojih su dvojica potpisala zahtev za sazivanje sednice, izbor novog predsednika i članova Izvršnog odbora, kao i razrešenja i imenovanja. U materijalu koji je odbornicima podeljen tokom pauze, jasno se videlo da je na ključna mesta u javnim preduzećima trebalo da budu imenovani uglavnom članovi SPS-a. Na pomenuti predlog, reagovali su članovi Nove demokratije, potpisnici zahteva za zakazivanje vanredne sednice, jer, kako su izjavili, njima je rečeno da bi na ovoj sednici trebalo da bude imenovan samo novi mandatar Izvršnog odbora, s obzirom da je aktuelni predsednik opštinske vlade još 24. septembra 2002. godine podneo ostavku na ovu funkciju. Predsedsednici opštinskih odbora DS-a i DSS-a su najavili isključenje iz stranaka i oduzimanje mandata svim odbornicima iz njihovih stranaka koji su učestvovali u ovim pregovorima i radnjama oko zakazivanja sednice.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.