Izvor: B92, 20.Dec.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sporna predaja dokumenata Gotovininim advokatima

Zagreb -- Hrvatska Vlada još nije reagovala na izvršnu odluku zagrebačkog Opštinskog suda od petka, koji joj je naložio da u roku od osam dana advokatima generala Anta Gotovine preda dokumenta koja je već ranije predala Haškom tribunalu, tako da će taj neugodni posao najvjerovatnije ostati budućoj vladi Ive Sanadera. Sud je pre desetak dana doneo prvostepenu presudu, prema kojoj je Vlada tražena dokumenta trebalo da preda u roku od tri dana, što je ona odbila uz obrazloženje da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bi to značilo narušavanje saradnje sa Hagom, pa je uložila žalbu.

Najnoviju odluku Suda ne žele da komentarišu ni u aktuelnoj Vladi Ivice Račana niti u budućoj Sanaderovoj. Kako zagrebački "Jutarnji list" saznaje iz izvora buduće HDZ-ove vlade, ni ona Gotovininim advokatima neće predati tražena dokumenta, jer je svesna da je Haški tribunal, koji je iznad nacionalnih sudova, protiv toga, pa bi pravno mogao kazniti Hrvatsku ako bi postupila prema presudi zagrebačkog Opštinskog suda.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.