Spisak zbog paljenja punktova

Izvor: B92, 16.Apr.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spisak zbog paljenja punktova

Priština, Beograd -- Kosovska policijska služba predala je međunarodnom tužiocu podatke koje terete 21 Srbina za paljenje carinskih punktova na administrativnom prelazu između Srbije i Kosova.

To međutim, ne znači da će protiv lica sa spiska biti podignute i optužnice jer o tome odlučuje međunarodni tužilac. Kako B92 nezvanično saznaje, na spisku se nalaze i imena nekih političkih predstavnika Srba sa Kosova, što međutim portparol KPS-a Veton Eljšani nije mogao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da potvrdi.

"Ja ne mogu to da potvrdim, mogu samo da kažem da imamo 21 osumnjičenog za ova dva slučaja , a ne mogu da potvrdim koji su to ljudi", rekao je Eljšani za B92.

Eljšani je rekao da je sedam Srba osumnjičeno za paljenje carinskog punkta u Jarinju kod Leposavića, a 14 za isto krivično delo na prelazu Brnjak kod Zubinog Potoka.

Ivanović: Lažne optužbe

Predsednik Srpskog nacionalnog veća severnog Kosova Milan Ivanović optužio je Kosovsku policijsku službu da lažnim optužbama Srba za učešće u nemirima posle proglašenja nezavisnosti Kosova želi da destabilizuje situaciju na Kosovu.

Ivanović je ocenio da su podaci koji je Kosovska policijska služba prikupila protiv 21 Srbina zbog učešća u neredima na prelazima u Jarinju i Brnjaku lažni.

"Ako imaju podatke, to mogu biti samo falsifikati i lažni dokazi", kazo je Ivanović i naglasio "da ne zna kako albanska KPS može da ima neke podatke jer ne funkcioniše na severu Pokrajine".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.